25 Ocak 2014 Cumartesi

Strudel Tatlısı Yaptık

Strudel Tatlısı yaptık.

Peki, nedir Strudel tatlısı?

Strudel’in kökeni Avusturya Krallığı’na atfedilir. Tatlının en önemli malzemesini oluşturan yufka, Ortadoğu kökenli olup zamanında Türkiye üzerinden Macaristan’a ve Orta Avrupa’ya yayılmıştır. Baklavada kullanılan hamuru Macarlar meyveler ile doldurarak değişik bir tatlı elde etmişlerdir. Strudel, 18. yüzyılda Habsburg İmparatorluğu sırasında popüler olan bir tatlıdır. En eski Strudel reçetesi 1696 yılında Viyana şehir kütüphanesinde bulunan el yazması bir reçetedir. Strudel kelime olarak Almanca kökenli olup “girdap” anlamına gelmektedir.

Strudel ve aşk…

Strudel’in bir aşk tatlısı olarak isimlendirilmesi, rivayete göre Avusturya İmparatorluğu zamanında, usta bir aşçının Strudel hamurunun içine bir aşk mektubu koyarak sevdiği kadına duygularını bu şekilde ifade etmesine dayanır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder