Strudel Tatlısı yaptık.
Peki, nedir Strudel tatlısı?
Strudel’in kökeni Avusturya Krallığı’na
atfedilir. Tatlının en önemli malzemesini oluşturan yufka, Ortadoğu
kökenli olup zamanında Türkiye üzerinden Macaristan’a ve Orta Avrupa’ya
yayılmıştır. Baklavada kullanılan hamuru
Macarlar meyveler ile doldurarak değişik bir tatlı elde etmişlerdir.
Strudel, 18. yüzyılda Habsburg İmparatorluğu sırasında popüler olan bir
tatlıdır. En eski Strudel reçetesi 1696 yılında Viyana şehir
kütüphanesinde bulunan el yazması bir reçetedir. Strudel kelime olarak
Almanca kökenli olup “girdap” anlamına gelmektedir.
Strudel ve aşk…
Strudel’in bir aşk tatlısı olarak isimlendirilmesi, rivayete göre
Avusturya İmparatorluğu zamanında, usta bir aşçının Strudel hamurunun
içine bir aşk mektubu koyarak sevdiği kadına duygularını bu şekilde
ifade etmesine dayanır.
25 Ocak 2014 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder