12 Ocak 2014 Pazar

LEZZET FİKİRLERİ

 İşte bu da baktıkça insanın iştahını kabartan muhteşem bir sunum.Hem göze hem mideye hitap ediyor.Resim tarifi anlatmaya yetiyor öyle değil mi ?Sizlere de farklı meyvelerle farklı fikirler verebilir.Deneyecek olanlara şimididen kolay gelsin.


 Kullanılacak Malzemeler:
2-3 adet muz
150-200 gram çikolata eritmek için sevdiğiniz çikolata türü
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için 1 su bardağı, kıyılmış fındık, hindistan cevizi ya da pasta süslemeleri
Dondurma çubuğu yada benzer çubuk

Yapılışı:
Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Muzları soyun ve uçlarına çubukları takın. Muzları buzluğa koyup 2o dakika kadar bekletin.
Çikolatanın içine 1 kaşık margarin ilave ederek mikrodalga fırında yada ben mari usulü karıştırarak eritin.
Muzları dolaptan çıkarın ve eriyen çikolatayı üzerini kaplamak için ince bir spatula kullanın. Üstünü kaplamayacağız fıdnık yada hindistan cevizini geniş bir kaseye yayın ve muzları üzerinde döndürün. Muzları yağlı kağıdın üzerinde tekrar dolaba kaldırarak bekletin.


 Bazen tarife gerek olmaz.Resme bakınca her şey nettir.Şimdi kış olduğu için kış meyvelerinden, yazında yaz meyvelerinden yapabileceğiniz sunumuyla oldukça şık olan meyveli şişlerden sizler de kendinize ve misafirlerinize hazırlayabilirsiniz.Üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolata gezdirip lezzeti ve görselliği ikiye katlayabilirsiniz.İsterseniz beyaz çikolatayla yapabilirsiniz.Yada her ikisini de kullanabilirsiniz.Görsel olarak çok daha güzel olabilir.


 AŞK'ın vitamin hali 
 nam nam nam ... yapılışı ile birlikte lezzet bombası bonibonlu pastaaaa
  çay keyfinde çığır açmak için...
 KÖSTEBEK PASTA
Yumurtalar 1 su bardağı şekerle iyice köpük köpük olana kadar çırpılır....
Kuru malzemeler kakao,un,kabartmatozu ve vanilya bir kapta karıştırılır..
Çırptığımız yumurtalı karışıma sıvıyağ ve su eklenir..
En son karıştırdığımız kuru malzemeler eklenip yağladığımız büyük fırın tepsisine dökülür...
Önceden ılıttığımız fırınımızda kekimiz pişirilir ve fırından çıktıktan sonra ılınmaya bırakılır....
Diğer taraftan krema ve sertleştirici çırpılır.Yarım bardak sütle çırptığımız kremşantide bu kremaya eklenir.Kremamız hazır.Bu benim tercihim istediğiniz kremayı yapabilirsiniz arasına..
Ilınan kek su bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesilir.Kalan parçalar rondodan geçirilip ufalanır...
Yuvarlak keklerin üzerine krema sürülür,doğradığımız muz dilimleri ve damla çikolata koyulur...
En üstüne ufaladığımız kek parçaları yapıştırılır ve pastamız hazır olur.Bir kaç saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz....

Dilerseniz bu tarifi hazır pandispanya kekleri ile de deneyebilirsiniz.


Lezzetli kağıt helvaları daha lezzetli hale nasıl getirisiniz? İşte bu kadar basit;
Hazır aldığınız kaıt helvalarının aralarına çikolata, fındık, fıstık ve mevsim meyveleri ilave edip servis edin ve bu basit lezzetin hem göze hem de damağa nasıl hitap ettiğini izleyin

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder